For å få en velfungerende melkeproduksjon er det helt avgjørende at kyrene dine har god helse og ytelse. Riktig fôring og stell i perioden med laktasjon er viktig for å lykkes. Sintiden er en viktig forberedelsesperiode til en ny laktasjon. Grunnlaget for gode resultater og god helse ligger her.

Kalving er en betydelig belastning på kyrene dine. Kyrene reduserer inntaket av mat og drikke før og under kalving, som fører til at de mister væske og elektrolytter. Det fører også til at kalsiumnivået reduseres.

I løpet av de første døgnene etter kalving øker da behovet for kalsium betraktelig og hvis reguleringsmekanismene er dårlig kan kuen få hypokalsemi (melkefeber). Melkefeber er den vanligste sykdommen i forbindelse med kalving. Mer enn 50% av alle kyr rammes av subklinisk hypokalsemi ved kalving. Dette blir ofte ikke behandlet, som gjør at melkeproduksjonen reduseres.

For å forebygge melkefeber kan du for eksempel bruke X-Zelit Complete fra ViloFoss. Det sørger for at kuen er i stand til å regulere kalsiumnivået rundt kalving og dermed få en lettere start på laktasjonen. Dette medfører reduserte tilfeller av metabolske sykdommer, lavere celletall og høyere melkeproduksjon.

En komplett mineraltilførsel i sinperioden har stor betydning for den kommende laktasjonen. E-vitamin og selengjær kan for eksempel redusere tilfeller av mastitt og redusere celletallet. Selengjær vil dessuten ha en positiv effekt på kalvenes overlevelse.

Tildeler du X-Zelit i løpet av sinku perioden aktiverer kuens eget hormonelle system ved å binde kalsium fra fôret og dermed redusere absorpsjonen av kalsium via tarmen. Ved kalving er kuen forberedt på å umiddelbart absorbere og utnytte kalsium maksimalt fra både fôret og fra sine egne kroppsnerver.

Gjennom årene har X-Zelit vist seg å redusere forekomsten av problemer ved kalving drastisk. Men også i flokker hvor kalvingsproblemer stort sett ikke forekommer, har det vist seg at produktet gir økt melkeproduksjon og lavere celletall.

Klikk deg inn i nettbutikken for å lese mer om X-Zelit Complete.